Florbal CUP 2009

24.06.2009 Sabinov

Podporiť dobrú myšlienku športom - to je zámerom nultého ročníka charitatívneho turnaja Sabinov Florbal CUP 2009.
Pod týmto názvom sa v sobotu 27. júna 2009 v športovej hale pri gymnáziu v Sabinove uskutoční florbalový turnaj. Cieľom tejto akcie, je podporiť dobrú vec a zároveň spopularizovať florbal ako novo rozvíjajúci sa šport.

Turnaja sa zúčastnia kluby Predátor Sabinov, FbC Sabinov, FbC Prešov, FbC Krompachy a ŠK Rebels Topoľčany 91. Lákadlom pre divákov bude účasť hokejových hviezd HC FbC Stars. Reprezentanti SR v ľadovom hokeji sa tento krát netradične predvedú na florbalovom ihrisku. V zostave nebudú chýbať hráči ako Vladimír Mihalik (Tampa Bay, Lightining, NHL, USA), Marek Zagrapan (Severstaľ Čerepovec, KHL, Rusko), Jaroslav Obšut (Spartak Moskva, KHL, Rusko), René Pucher (HC Prešov 07, SR) ako aj Martin Štrbák (Rogle Angelholm, SEL, Švédsko).

Vstupné na toto podujatie je dobrovoľné a jednotliví účastníci turnaja sa ho zúčastnia bez nároku na honorár. Výťažok zo vstupného ako aj z príspevkov od sponzorov bude rozdelený ako podpora mladému hendikepovanému športovému nadšencovi Patrikovi Šimoniakovi, časť prostriedkov pôjde aj na výbavu mladým hráčom florbalu do 13 rokov.

Fanúšikovia florbalu budú môcť podporiť svojich favoritov už od skorého sobotného rána, no vyvrcholenie a finálový zápas je na programe o 17.00 hodine. Podujatie je určené širokej verejnosti zo všetkých vekových kategórií. Organizátori turnaja dúfajú v hojnú účasť divákov, aby spoločnými silami a ich záujmom pomohli podporiť dobrú myšlienku.

Pre návštevníkov je pripravený okrem atraktívnych florbalových bojov aj zaujímavý sprievodný program. Popri súťažiach hráčov v zručnosti sa o zábavu postarajú mažoretky, vystúpi hip-hopové zoskupenie Real Street a tiež breakdancová tanečná skupina New Wave Crew. Taktiež pre návštevníkov je pripravená tombola so zaujímavými cenami.

Záštitu nad celým turnajom prevzal FbC Predátor Sabinov, s hlavným zámerom pripraviť pre divákov zaujímavý športový zážitok a spojiť príjemné s užitočným. Napriek tomu, že ide o nultý ročník turnaja, do budúcna sa ráta s pokračovaním tohto podujatia a podporou ďalších zaujímavých projektov, či jednotlivcov prostredníctvom športu.

Ján Motešický
 

Vyberte región